Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠ.ΟΠ?

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠ.ΟΠ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...
ΑΠΟΡΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΩΣ ,ΠΟΣΟΙ ΕΠΟΠ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ....

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ,ΟΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ,ΟΙ ΕΠ.ΟΠ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ,ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΠ,ΟΠ..

ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ...........Ο ΘΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΟΒΑ,ΟΠΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ,ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ..


ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΩΝ ΕΠ.ΟΠ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΕΙΡΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ 30 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΟΜΩΣ.......ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΑΒΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ...



ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΡΗ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ......

Όταν άρχισαν οι πρσλήψεις των ΕΠΟΠ, παρουσιάστηκαν ως προσλήψεις που θα οδηγούσαν σε βάθος χρόνου σ΄ έναν “επαγγελματικό στρατό”,τον οποίο όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν κατά καιρούς εξήγγειλαν,αλλά ποτέ δεν είδαμε.
Ο θεσμός των ΕΠΟΠ δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκε όπως θα ΄πρεπε και δεν στηρίχτηκε όπως αναμενόταν. Οι ΕΠΟΠ σύντομα κατάλαβαν ότι αντιμετωπίζονταν ως οι άνθρωποι “για όλες τις δουλειές” και πάντως κατάλαβαν ότι δεν είχαν προσληφθεί σ΄ έναν στρατό που κατευθυνόταν προς το μοντέλο του επαγγελματικού στρατού.Αντιθέτως διαπίστωσαν ότι ο θεσμός των ΕΠΟΠ χρόνο με το χρόνο αντιμετωπιζόταν με απαξίωση.
Τώρα έχουμε τις προσλήψεις των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης. Οι προσλήψεις 1000 ΟΒΑ σε Στρατό,ΠΝ και ΠΑ κρίθηκαν κάτι παραπάνω από αναγκαίες και είναι θετικό ότι μέσα σ΄ αυτή την οικονομική συγκυρία το ΥΠΕΘΑ κατόρθωσε να τις “περάσει” από το πάντα αρνητικό σε οποιαδήποτε δαπάνη για την Εθνική Άμυνα,υπουργείο Οικονομικών. Σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΕΔ θα ΄ναι αυτές οι προσλήψεις. Γι΄ αυτό και θα πρέπει η “εκμετάλλευσή” τους να είναι όσο το δυνατόν πιο ουσιαστική για τις ΕΔ.Στην κατεύθυνση ενίσχυσης της μαχητικής ικανότητας του στρατεύματος κι όχι στο να κλείσουμε απλά “μαύρες τρύπες” στις “αγγαρείες” και στις υπηρεσίες.

Για να μην παρεξηγηθούμε από ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς: δεν λέμε ότι οι ΕΠΟΠ και οι ΟΒΑ θα πρέπει να γίνουν διοικητές.Λέμε ότι η προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι πως θα εκμεταλλευθούμε αυτό το ανθρώπινο δυναμικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


--ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠ.ΟΠ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ,ΟΠΩΣ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ..

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 23-28 ΕΤΩΝ,ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ 15 ΧΡΟΝΙΑ......ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΩΣ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠ.ΟΠ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ Ο.Β.Α!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ,ΚΑΙ Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 5ΕΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ,ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.