Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Αντίο Αμερικανικά αεροπλανοφόρα – Έτοιμος ο νέος ρωσικός φoνιάς κλάσης «Yasen»: Αυτό είναι το νέο ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Καζάν» ( βίντεο)

ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΟΤΙ Η ΡΩΣΣΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ....ΕΧΕΙ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑΣτις 31  Μαρτίου  2017 πραγματοποιήθηκε με τελετή η είσοδο στην θάλασσα του νέου τρομερού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου Κ-561 «Καζάν» σχέδιο 08851, το οποίο μετά τις δοκιμές θα ενταχθεί στην δύναμη του πανίσχυρου πλέον ρωσικού υποβρύχιου στόλου .
Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκοζίν , ο Ρώσος ΑΓΕΝ  ναύαρχος Βλαντιμίρ Κορόλεφ  και ο διευθυντής των ναυπηγείων USC Alexey Rakhmanov.
Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Kazan» ανήκει στην κλάση «Yasen» και είναι αυτό που αποκαλούν οι Ρώσοι «πολλαπλών αποστολών» όπως τα αντίστοιχα αμερικανικά υποβρύχια κλάσεως «Virginia».
Το σχέδιο του ρωσικού γενικού επιτελείου το οποίο υλοποιείται κατά γράμμα θα δώσει στο ναυτικό 7 υποβρύχια της ίδιας κλάσης, με την κατασκευή των υπολοίπων να έχει ξεκινήσει στα ναυπηγεία του Sevmash .
Τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια είναι τα πρώτα του του ρωσικού πολεμικού ναυτικού που διαθέτουν  σφαιρικό σόναρ με την ονομασία «Irtysh- Amphora».
Το μήκος του σκάφους είναι 111 μέτρα, το μέσο βύθισμα του 8,4 και το πλάτος 15 μέτρα, έχει δε πλήρωμα 50 ανδρών (σε αντίθεση τα υποβρύχια της κλάσης «Virginia» έχουν πλήρωμα 134 άνδρες). Το εκτόπισμα του είναι 8.600 τόνοι στην επιφάνεια και 13.800 εν καταδύσει.
Τα υποβρύχια της κλάσης «Yasen» διαθέτουν 8 τορπιλοσωλήνες (4 των 650 mm και 4 των 533 mm) και 24 σωλήνες κάθετης εκτόξευσης πυραύλων cruise που βρίσκονται όπισθεν της γέφυρας του σκάφους. Οι πύραυλοι cruise με τους οποίους είναι εξοπλισμένα αυτά τα σκάφη είναι της  κατηγορίας 3Μ51  και P-800 Oniks.

Οι ΗΠΑ είχαν απολαύσει απαράμιλλη υπεροχή στον τομέα των υποβρυχίων για περίπου 2 δεκαετίες μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και την έναρξη ναυπήγησης από μέρους του USN των πυρηνοκίνητων επιθετικών υποβρυχίων κλάσης Virginia.
Όμως η ένταξη του υποβρύχιου Severodvinsk στις τάξεις του ρωσικού ναυτικού έχει ανατρέψει την κατάσταση καθώς το επιθετικό υποβρύχιο αυτό φέρει ολόκληρη σειρά νέων συστημάτων και ικανοτήτων που προσπερνούν κατά πολύ ακόμα και τα νεώτερης ναυπήγησης αμερικανικά αντίπαλα υποβρύχια τους.
Όμως το πρώτο της κλάσης Yasen ή αλλιώς Project 885 φέρει νέες ικανότητες στους τομείς της μεταφοράς όπλων .
Το μήκους 100 μέτρων περίπου ρωσικό πυρηνοκίνητο  υποβρύχιο αναπτύσσει ταχύτητες κάτω από την επιφάνεια του νερού  που φθάνουν περίπου 40 μίλια την ώρα.
Το νέο υποβρύχιο διαθέτει  32 υπερηχητικούς πυραύλους τύπου P-800 Oniks 40 πυραύλους κρουζ, 40 Kalibr-PL και πυραύλους  Kh .
Μέχρι το 2020 θα έχουν παραδοθεί και τα 7 υποβρύχια της κλάσης τα οποία θα ενσωματώνουν συνεχώς βελτιώσεις. Ο υποβρύχιος πόλεμος από ότι φαίνεται μετά τον αστικό και τον διαστημικό πόλεμο θα απασχολούν τις κύριες δράσεις των υπερδυνάμεων σε έναν μελλοντικό πόλεμο.

ΠΗΓΗ...http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.