Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

«Το ποθούμενον (δηλαδή η Δευτέρα Παρουσία) θα έρθη όταν θάρθουν δυό Πασχαλιές μαζί».NEA ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Ως γνωστόν, Δυό Πασχαλιές μαζί έχουμε όταν πέφτουν μαζί οι δύο μεγάλες εορτές της Εκκλησίας μας, το Πάσχα (εξ ου και Πασχαλιά) και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου την 25η Μαρτίου.
Σημειωτέον ότι, μετά την αλλαγή του ημερολογίου το 1924, στο Νέο Ημερολόγιο ποτέ δεν συμπίπτουν οι δύο αυτές μεγάλες εορτές του Πάσχα και του Ευαγγελισμού, παρά μόνον στο Παλαιό Ημερολόγιο, αφού το Πάσχα στο Νέο Ημερολόγιο κυμαίνεται πάντα από 4 Απριλίου έως και 8 Μαίου, ενώ το Πάσχα στο Παλαιό ημερολόγιο κυμαίνεται πάντα από 22 Μαρτίου έως και 25 Απριλίου.
Εάν ανατρέξουμε στα Πασχάλια του κα’ αιώνος θα δούμε ότι δυό Πασχαλιές μαζί, έχουμε το έτος 2018.
Στις 8 Απριλίου λοιπόν ημέρα Κυριακή, με το Νέο Ημερολόγιο, του Σωτήριου έτους 2018 έχουμε Πάσχα.
Εάν πάμε πίσω 13 ημέρες για να βρούμε την ημερομηνία που συμπίπτει με το Παλαιό Ημερολόγιο η 8η Απριλίου, βρίσκουμε ότι είναι η 26η Μαρτίου, ημέρα Κυριακή.
Άρα λοιπόν έχουμε Πάσχα με το Νέο στις 8 Απριλίου του έτους 2018 και Πάσχα με το Παλαιό στις 26 Μαρτίου του έτους 2018, που είναι βέβαια η ίδια ημέρα με διαφορετική ημερομηνία, λόγω της διαφοράς των 13 ημερών μεταξύ Παλαιού και Νέου Ημερολογίου.
(Σημ.: Το Πάσχα είναι πάντα κοινό μεταξύ Παλαιού και Νέου Ημερολογίου. Απλώς όσοι ακολουθούν το Παλαιό Ημερολόγιο, μετράνε 13 ημέρες πριν).
Είπαμε λοιπόν, πως το έτος 2018, το Πάσχα είναι στις 8 Απριλίου (Νέο Ημερολόγιο) και στις 26 Μαρτίου (Παλαιό Ημερολόγιο).
Επειδή όμως η 25η Μαρτίου συμπίπτει με το Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας, η Εορτή του Ευαγγελισμού μεταφέρεται την επομένη και συνεορτάζεται με την εορτή του Πάσχα.
Έτσι, το έτος 2018 θα έχουμε δυό Πασχαλιές μαζί! Δηλαδή δυό μεγάλες εορτές της Ορθοδοξίας μας, Πάσχα και Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, θα συνεορτάζονται!
Αλλά ακόμη και εάν κάποιοι ακολουθούν άλλο τυπικό και εορτάσουν κανονικά το Μεγάλο Σάββατο (25η Μαρτίου) την εορτή του Ευαγγελισμού και πάλι δεν αλλάζει τίποτε, αφού την μία ημέρα το Μεγάλο Σάββατο (25η Μαρτίου) εορτάζεται ο Ευαγγελισμός και την άλλη ημέρα Κυριακή του Πάσχα (26η Μαρτίου) εορτάζεται το Πάσχα.
Συνεπώς και πάλι οι δύο Πασχαλιές συμπίπτουν, αφού εορτάστηκαν δίπλα δίπλα η μία με την άλλη. Την μία ημέρα δηλαδή, ο Ευαγγελισμός και την άλλη ημέρα, το Πάσχα.
Άρα λοιπόν το «ποθούμενον» για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, δηλαδή η Έλευση του Θεανθρώπου μας Ιησού Χριστού, θα έλθει την 25η Μαρτίου του έτους 2018, αφού τότε έχουμε τις δυό Πασχαλιές μαζί.
Την εορτή δηλαδή του Πάσχα και του Ευαγγελισμού μαζί.

Υ.Γ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ 2020!!

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΤΟΥ ΕΣΣΕΞ ΕΛΕΓΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ 2020 ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΚΟΥΠΟΛΗ

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ ΤΟ 2008 ΕΛΕΓΕ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ ΟΤΙ ΤΟ 2016 ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!

ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ!! 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥ!!

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΤΩ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020.
ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ 2017 ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ!!

ΤΟ 2018 ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΔΟΧΗ!!

ΚΑΙ ΤΟ 2019 ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ.
ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ....

ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η 5η ΜΑΙΟΥ!!!!

ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ ΕΤΣΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΑΙΔΗ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ 5 ΜΑΙΟΥ(ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 5 ΜΑΙΟΥ ΤΟ 2019).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.