Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Πατηρ Ιωαννίκιος - ένας ΖΩΝΤΑΝΟΣ Άγιος

Ο Γέροντας Ιερομόναχος Αρχιμανδρίτης Π. Ιωαννίκιος που γενήθηκε το 1924 και ζει στο Βαχό Βιάννου ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΓΙΟΣ. Στο βίντεο αυτό διηγείται τα θαύματα του οσίου Ανανία. Για να είμαστε ακριβής, ο π.Ανανίας ή Χατζηανανίας (1837-1907) δεν έχει ακόμα ανακηρυχθεί άγιος της εκκλησίας μας και ο π.Ιωαννίκιος συγκεντρώνει θαύματα και μαρτυρίες που θα οδηγήσουν στην αγιοκατάταξή του. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, που η αγιοκατάταξή του οφείλεται εν πολλοίς στις ενέργειες του Αγίου Παϊσίου...
Δεν έχω την έγκριση (ευλογία) του π.Ιωαννίκιου να τον χαρακτηρίζω Άγιο όμως στην εποχή μας χρειάζεται (κατά τη γνώμη μου) οι ζωντανοί άγιοι να βγουν στο προσκήνιο, αφού είναι τα ζωντανά παραδείγματα της αλήθειας της βαλλόμενης ορθόδοξης πίστης, είναι τα ζωντανά αντεπιχειρήματα στην κοινωνία της αθεϊας και της αμφισβήτησης... εξάλλου δεν υπάρχει περίπτωση να μου έδινε ποτέ την έγκριση (ευλογία) ενός τέτοιου χαρακτηρισμού:



Η ταπείνωση και η μυστικότητα δεν επιτρέπουν στους ορθόδοξους να φανερώνουν ότι η προσευχή τους μπορεί και γίνεται αποδεκτή από το Θεό. Δε θα ακούσετε ποτέ ορθόδοξο ιερέα να δηλώνει ότι με τη δική του παρέμβαση έγινε το παραμικρό θαύμα. Αυτό συνέβη στην περίπτωση του Ιακώβου Τσαλίκη που απέδιδε τα θαύματα στον Άγιο Δαύιδ (στου οποίου το μοναστήρι ζούσε), αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του π.Ιωαννίκιου που, προσευχόμενος στο Θεό και σε άμεση επαφή με τον π. Ανανία (και ο Θεός ξέρει και με ποιούς άλλους αγίους) θαυματουργεί! Έχουν γίνει πολλά και ΕΠΩΝΥΜΑ θαύματα, τα οποία ο π. Ιωαννίκιος αποδίδει στη θαυματουργική παρέμβαση του π.Ανανία. Δεν αμφισβητώ ότι τα θαύματα έκανε ο π.Αννανίας, αλλά χωρίς τη δική του μεσολάβηση (προσευχή) όλα αυτά τα θαύματα δε θα γίνονταν.
Κυκλοφορεί στο εμπόριο ένα βιβλίο με παλαιότερα θαύματα του π.Ανανία και με περιστατικά από τη ζωή του, επί Τουρκοκρατίας.
Υπάρχει όμως κι άλλο ένα βιβλίο, που το προσφέρει ο π.Ιωαννίκιος στους επισκέπτες του σαν δώρο, που δεν πωλείται (τουλάχιστον προς το παρόν). Σε αυτό έχει καταγράψει ΣΥΓΧΡΟΝΑ / πρόσφατα θαύματα και σε καθένα από αυτά αναφέρεται ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ του ανθρώπου που βίωσε το θαύμα και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει και φωτογραφία!!!
Ο π.Ιωαννίκιος είναι υπερήλικας αλλά όσο είναι ακόμα εν ζωή δέχεται επισκέψεις (αλλά όχι χρήματα) και ευλογεί τους επισκέπτες του με λαδάκι απο την ακοίμητη κανδύλα του π. Αννανία. 
Αυτό το βίντεο είναι απόσπασμα από το βίντεο:
"π Ιωαννίκιος, Τα σύγχρονα, συγκλονιστικά Θαύματα του αγίου Ανανία " που υπάρχει στο ιντερνετ
(***υπάρχουν σε όλην την Ελλάδα ζωντανοί Άγιοι, που δίνουν τον αγώνα τους μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας)
ας έχουμε την ευλογία των δύο Αγίων, Ανανία και Ιωαννίκιου, του κεκοιμημένου και του ζώντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.